Hyppää sisältöön
FI SV

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan 1. täydentävä haku 2018

Valtioneuvoston kanslia avasi 19.1.2018 haettavaksi valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja 250 000 euroa.  Hakuaika päättyi 26.2.2018 klo 14.00.  

Haku perustui valtioneuvoston tutkimus-, ennakointi- ja arviointitoimintaa koordinoivan työryhmän määrittelemiin tietotarpeisiin.

Haettavana ollut teema ja määräraha:

  • 7.4 Kansalaisten ja turvapaikanhakijoiden oikeusapupalvelujen saatavuus ja laatu (250 000 €)

Päätökset selvitys- ja tutkimustoiminnan hankinnoista tehdään mahdollisimman pian haun päättymisen jälkeen. Hankkeissa tulee noudattaa hyvän tieteellisen käytännön periaatteita.

Hakuasiakirjat:


Hakuinfotilaisuudet

Hakuteemasta "Kansallisen kestävän kehityksen politiikan (Agenda2030) kokonaisarviointi" järjestettiin infotilaisuus keskiviikkona 9.5. klo 8.30–9.30 Tieteiden talon salissa 505

Tilaisuuden ohjelma:

klo 8.30 Yleistä valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnasta, erityisasiantuntija Risto Alatarvas, valtioneuvoston kanslia 

klo 8.45 Hakuteeman esittely, erityisasiantuntija Sami Pirkkala, valtioneuvoston kanslia

klo 9.00 Vastauksia kysymyksiin

klo 9.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuudessa pidetty esitys

Tilaisuudessa esitettiin verkon kautta seuraava kysymys, johon ei ehditty verkkolähetyksen aikana vastata:
Ovatko kansainvälisen kumppanin sopimuskäytännöt samat kuin kotimaisen? Eli voiko olla konsortion jäsen tai alihankkija? Onko väliä onko EUsta vai ulkopuolelta?
Vastaus: VN TEAS -hankkeissa konsortion jäsenenä tai alihankkijana voi olla kansainvälinen taho myös EU:n ulkopuolelta. Sopimuskäytännöt ovat samat kuin kotimaisten toimijoiden kesken. Sopimuskumppanina valtioneuvoston kanslian kanssa on aina hankkeen päätoteuttaja. 

Tilaisuuden videotallenne: