Hyppää sisältöön

Ohjauskeinot ruokahävikin ja elintarvikejätteen puolittamiseksi

Päättynyt

Toteuttajat

Luonnonvarakeskus LUKE

Rahoitussumma

100 000 €

Hankkeen perustiedot

Kesto: 4/2016–3/2018

Lainsäädännön kehittäminen, byrokratian purkaminen ja tulkintojen yhdenmukaistaminen ruokahävikin ja elintarvikejätteen mimimoimiseksi on yksi merkittävä askel EU:n kiertotaloutta koskevan toimintasuunnitelman edistämiseksi, jolla tähdätään ruokahävikin puolittamiseen. Tietoa tarvitaan hävikkiä lisäävien lakien ja tulkintojen tunnistamiseksi ja muuttamiseksi sekä sopivien ohjauskeinojen löytämiseksi, ja ruokahävikkiä kestävästi ja turvallisesti vähentävän lainsäädännön kehittämiseksi.

Hankkeen tärkeimpänä tavoitteena oli tukea tavoitetta puolittaa ruokahävikki kuluttajien ja vähittäiskaupan tasolla sekä vähentää elintarvikejätettä tuotantoketjussa. 

Tutustu hankkeen loppuraporttiin, tuloksia koskevaan tiedotteeseen sekä Policy Brief -artikkeliin (12.3.2018).

Ota yhteyttä:

Vanhempi tutkija Juha-Matti Katajajuuri, Luonnonvarakeskus Viikinkaari 4, p. 029 532 6219, juha-matti.katajajuuri(at)luke.fi

Ruokahävikin vähentäminen lainsäädäntöä kehittämällä Biotalous ja puhtaat ratkaisut

Yhteyshenkilö ministeriössä