FI SV EN

Kommentoi ja ehdota aiheita valtioneuvoston vuoden 2019 selvitys- ja tutkimussuunnitelmaan

19.3.2018 9.39
Uutinen
Kommentoi ja ehdota aiheita valtioneuvoston vuoden 2019 selvitys- ja tutkimussuunnitelmaan

Tervetuloa mukaan ideoimaan ja kehittämään yhdessä selvitys- ja tutkimusteemoja hyvän päätöksenteon tueksi. Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimussuunnitelma 2019 vahvistaa valtioneuvoston ja sen ministeriöiden hyvän päätöksenteon perustaa ja tutkimustiedon systemaattista käyttöä päätöksenteossa vuosina 2019–2022.

Vuosittaiseen suunnitelman toteutukseen on käytössä 10 miljoonaa euroa. Selvitys- ja tutkimushankkeiden aiheita vuoden 2019 VN TEAS -suunnitelmaan voi ehdottaa seuraavien alustavien painopisteiden alle:

  1. Hyvinvointi, yhdenvertaisuus ja osallisuus
  2. Ympäristö, luonnonvarat ja puhtaat ratkaisut
  3. Kestävästi kilpailukykyinen Suomi
  4. Kansallinen ja globaali turvallisuus
  5. Kestävä alue- ja kaupunkikehitys
  6. Kehittyvä ja kestävä julkishallinto
  7. Muut osa-alueet

Aiheiden yhteiskehittäminen ja ideointi verkkoalustalla jatkuu 16.4.2018 asti. Tämän jälkeen suunnitelman valmistelua jatketaan ministeriöissä valtioneuvoston tutkimus-, ennakointi- ja arviointitoimintaa koordinoivan työryhmän johdolla. Valtioneuvosto tekee päätöksen suunnitelmasta syksyllä 2018.

Selvitys- ja tutkimussuunnitelman aiheiden valinnassa korostetaan teeman hyödynnettävyyttä (kytkentä valtioneuvoston päätöksentekoon ja valmisteluun), poikkihallinnollisuutta (teema on tärkeä vähintään kahden hallinnonalan näkökulmasta) sekä ministeriöiden valmiutta ottaa tuotettu tieto politiikkavalmistelun käyttöön. Hankkeet voivat olla kestoltaan 6 kuukaudesta enintään 3 vuoteen.    

Ohje: Kirjaudu verkkoalustalle klikkaamalla alla olevaa kuvaa. Uutena käyttäjänä sinun pitää ensin rekisteröityä ja luoda itsellesi vapaamuotoinen salasana. Alustalle voi kirjautua myös LinkedIn- ja Facebook-tunnuksilla. Kun olet alustalla, pääset kommentoimaan ja myös lisäämään aiheita klikkaamalla ”Lisää uusi”. Tarvittaessa voit kysyä lisätietoja ja -ohjeita sähköpostitse: vnteas@vnk.fi.