Hyppää sisältöön

Hyvät päätökset perustuvat tutkittuun tietoon

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta tuottaa tietoa päätöksenteon, tiedolla johtamisen ja toiminnan tueksi

Ajankohtaista

Blogi: Tieto käyttöön!

 • Nuorten ääni kuuluviin kestävyysmurroksessa - osaamisen lisäksi tarvitaan mahdollisuuksia vaikuttaa

  Iikka Oinonen Katriina Alhola Terhi Arola
  | 18.9.2023 | 9.04

  Nuorten kiinnostus ja huoli ympäristökysymyksistä on noussut. Nuorisobarometrin mukaan jopa 76 prosenttia nuorista on sitä mieltä, että kulutusta tulisi vähentää. Nuorten mahdollisuudet vaikuttaa ilmasto- ja ympäristöpolitiikkaan ovat kuitenkin rajallisia.

 • Hyvä julkisen hallinnon strategia antaa suunnan, tunnistaa edistymisen ja mobilisoi resursseja

  Harri Jalonen
  | 12.9.2023 | 13.06

  Paavo Nurmella oli yksinkertainen strategia: hän voittaisi, kun juoksisi muita nopeammin (Hämäläinen 2015). Nurmen strategia toimi, sillä hän voitti urallaan yhdeksän olympiakultaa ja rikkoi maailmanennätyksen 25 kertaa. Tiilimurskakentille kehitetystä taktiikasta ei kuitenkaan ole apua julkishallinnossa. Kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla toimivat julkishallinnon organisaatiot muodostavat strategisesti haastavan kokonaisuuden. 

 • Ulkomaiset investoinnit kriittiseen aineettomaan omaisuuteen Suomessa eivät vaikuta ongelmalta – ainakaan tällä erää

  Pasi-Heikki Vaaranmaa
  | 5.9.2023 | 12.58

  Investoinnit ovat tarpeellinen talouskasvun ja hyvinvoinnin ajuri. Lähestulkoon kaikki valtiot pyrkivät houkuttelemaan sijoituksia myös ulkomailta. Erityisesti pääomaköyhissä maissa – ja Suomeakin on toisinaan tällaiseksi kutsuttu – ulkomaiset investoinnit ovat monille yrityksille elinehto. Viime vuosina valtiot ovat kuitenkin enenevässä määrin alkaneet kiinnittää huomiota niihin mahdollisiin turvallisuusriskeihin, joita ulkomaisista sijoituksista kriittiseen infrastruktuuriin tai strategisina pidettyihin teknologioihin voi seurata.

Tutustu myös

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimussuunnitelman tavoitteena on varmistaa vahva ja horisontaalinen tietopohja yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi.

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Uutiskirje

Uutiskirje

Uutiskirjeen tilaamalla pysyt ajan tasalla selvitys- ja tutkimustoiminnan tuoreimmista kuulumisista. Lähetä yhteystietosi – saat ajankohtaiset uutisemme sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje

Tieto käyttöön -viestintäopas

Tieto käyttöön -viestintäopas

Tieto on arvokkainta jaettuna. Käytännönläheisestä oppaasta saat vinkkejä tutkijoiden, virkakunnan ja päättäjien väliseen viestintään.

Viestintäopas

Tieto käyttöön Twitterissä