Selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja haettavana

30.11.2021 10.42
VN TEAS Valtioneuvoston kanslia
Valtioneuvoston kanslia on 30. marraskuuta avannut haettavaksi valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja 7 725 000 euroa. Haku perustuu valtioneuvoston päätöksentekoa tukevaan vuoden 2022 selvitys- ja tutkimussuunnitelmaan. Hakuaika päättyy 12. tammikuuta 2022 klo 16.00.

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Tutkimus: Seksuaaliväkivallan uhrit arvostavat sensitiivistä kohtaamista ammattilaisilta

30.11.2021 8.53
STM VN TEAS
Seri-keskus
Kuva: Matti Snellman
Raiskauksen uhrien tutkimukset ja tukipalvelut ollaan Suomessa keskittämässä Seri-tukikeskuksiin. Seri-tukikeskuksen asiakkaille tehdyn kyselytutkimuksen mukaan syyllistämätön ja kiireetön sekä asiantunteva kohtaaminen koettiin merkityksellisenä. Tapahtuman jälkeen tavallinen välttelyoire estää rikosilmoitusten tekoa ja on haaste psykososiaalisen tuen tarjoajille.

COVID-19-tutkimuskatsaus 12/2021 julkaistu

5.11.2021 10.00

​​Valtioneuvoston kanslian tuottama COVID-19-tutkimuskatsaus koostaa koronakriisiin liittyviä uusimpia tutkimustuloksia maailmalta ja Suomesta tiiviisti ja informatiivisesti valmistelijoiden ja päätöksentekijöiden käyttöön. Tutkimuskatsaus tarkastelee uusinta koronakriisin liittyvää tutkimusta yhdellätoista osa-alueella.


Hyvä kysymys -podcast
Miten Suomi voi varautua talouskriiseihin?

5.11.2021 10.00
VN TEAS
Vuosaari kontteja laivassa
Suomen talous heittelehtii enemmän kuin monissa muissa kehittyneissä maissa. Viimeisin iso kolahdus, koronakriisi, osui koko maailmaan, ja yhtäkkiä pulaa onkin ollut pienimmistä ja yksinkertaisimmistakin komponenteista, kuten vaikkapa muovirakeista - ja pullonkaula on valmis. Onko politiikkatoimista apua? Entä elääkö Suomi oikeasti viennistä? Suomen taloudesta ovat keskustelemassa Etlan tutkimusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö sekä Keskuskauppakamarin kansainvälisten asioiden johtaja Lenita Toivakka.

Tutkimustieto päätöksenteossa tänään – tuttuja haasteita ja uusia keinoja

1.11.2021 11.00
VN TEAS
seminaarin kuvituskuva
Miten tutkittu tieto vaikuttaa päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun? Miten edistetään tutkijoiden ja lainvalmistelijoiden vuorovaikutusta? Millaisia mahdollisuuksia yhteistyölle on jo olemassa? Tutkimuksen ja päätöksenteon välistä yhteistyötä käsitelleen webinaarin videotallenne on nyt katsottavissa Youtubessa.