Hyppää sisältöön

Hyvät päätökset perustuvat tutkittuun tietoon

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta tuottaa tietoa päätöksenteon, tiedolla johtamisen ja toiminnan tueksi

Ajankohtaista

Sivut, joissa tagi elintarvikkeet .
 • kuvituskuva sipsit
  20.10.2021|9:37

  Hyvä kysymys -podcast
  Pitäisikö epäterveellisten ruokien markkinointi nuorille kieltää?

  Karkkien, sipsien, limujen ja muiden epäterveellisten ruokien markkinointi on Suomessa sallittua nuorille. Tuoreen raportin mukaan nykyinen markkinoinnin sääntely on vanhanaikaista ja riittämätöntä. Mikä siis neuvoksi? Onko epäterveellisyyttä ylipäänsä mahdollista määritellä? Havaintoja ja toimenpiteitä pohtivat erikoistutkija Anu Lähteenmäki-Uutela Suomen ympäristökeskuksesta ja palvelujen ja kaupan apulaisprofessori Elina Närvänen Tampereen yliopistosta sekä SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen.

 • Perunalastuja
  3.9.2021|10:11

  Seminaari
  Pelisääntöjä lapsille suunnattujen epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointiin

  Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan hankkeessa on kartoitettu nykyisten epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointiin liittyvien suositusten ja sitoumuksien toimivuutta ja keinoja niiden parantamiseksi. Lisäksi hanke on selvittänyt tämänhetkistä lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa markkinointia ja suhtautumista siihen. 16. syyskuuta järjestettävässä seminaarissa kuullaan tutkimuksen tuloksista.

Blogi: Tieto käyttöön!

Sivut, joissa tagi elintarvikkeet .
 • Koronakriisi haastaa ruokahuoltomme toimivuuden

  Jyrki Niemi
  | 25.5.2020 | 9.56

  Huoli ruokaturvasta ja elintarvikehuollosta on noussut koronakriisin myötä uudestaan puheenaiheeksi jopa kehittyneissä, teollistuneissa maissa kuten Suomessa. Historia osoittaa, että ruokapula johtaa herkästi poliittisiin levottomuuksiin. Ruoantuotannon ja jakelun toimivuus ovat siten ratkaisevan tärkeässä roolissa erityisesti häiriö- ja poikkeustilanteissa. Väestön ravinnonsaannin turvaaminen kuuluu jokaisen maan perustehtäviin.

Tutustu myös

Sivut, joissa tagi elintarvikkeet .

Tieto käyttöön Twitterissä