Ajankohtaista
-
22.8.2023|9:07
Tutkimus: Kotitalouksien hiilijalanjäljen pienentäminen puoleen on mahdollista
Suomen ympäristökeskus tutki yhdessä Helsingin yliopiston ja Luonnonvarakeskuksen kanssa, minkälaisilla ohjauskeinoilla tai niiden yhdistelmillä kotitalouksien kulutuksen hiilijalanjälki saataisiin puolitettua vuoteen 2035 mennessä.
Blogi: Tieto käyttöön!
-
Peltomaan hiilipäästöt pitää sisällyttää ruoan ilmastoinformaatioon
Jaakko Heikkinen Merja Saarinen| 20.3.2019 | 9.29Maaperän hiilidioksidipäästöt ovat tällä hetkellä ilmastopolitiikan kuuma peruna. Suurin debatti käydään metsämaiden – ja puiden – hiilivarantojen ympärillä, mutta osa yleisestä keskustelusta kohdistuu myös maatalouteen.
-
Ruokahävikkiä syntyy ketjun kaikissa vaiheissa
Inkeri Riipi Juha-Matti Katajajuuri Sanna Hietala| 10.5.2017 | 9.37Tuotetusta ruoasta iso osa jää hyödyntämättä ja päätyy hävikiksi. Lexfoodwaste-hankkeessa selvitetään lainsäädännöllisiä esteitä elintarvikekelpoisen ruokahävikin ennaltaehkäisylle ja hyödyntämiselle.
-
Ostaminen muuttuu lähitulevaisuudessa
Heikki Seppä| 24.2.2017 | 11.22Ostamisen konsepti tulee lähivuosina huomattavasti muuttumaan: kassaton ostaminen yleistyy, nettiostaminen tulee koskemaan myös ruuan ostamista, asiakas saa välitöntä tietoa tuotteesta ostohetkellä ja tieto tuotteesta siirtyy omaan tietokantaan (My Data), jota kuluttaja hyödyntää esimerkiksi sosiaalisessa verkossa.