Hyppää sisältöön

Hyvät päätökset perustuvat tutkittuun tietoon

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta tuottaa tietoa päätöksenteon, tiedolla johtamisen ja toiminnan tueksi

Ajankohtaista

 • 11.5.2022|10:00

  Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan vuoden 2022 kolmas täydentävä haku

  Valtioneuvoston kanslia avaa 11. toukokuuta 2022 haettavaksi valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan määrärahoja 150 000 euroa hankkeelle, jonka tarkoituksena on selvittää julkisen talouden menokehityksen hallintaan liittyvien sääntöjen ja menettelyiden toimintaa erilaisissa taloudellisissa olosuhteissa, kuten koronakriisin kaltaisissa poikkeusoloissa sekä muun muassa ilmastopolitiikan toimeenpanossa. Hakuaika päättyy torstaina 8. kesäkuuta 2022 klo 16.00.

 • 17.5.2022|10:45

  Seminaari: Koronakriisin vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon Suomessa

  Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtama Koronakriisin vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon Suomessa -hanke järjestää 31. toukokuuta klo 9 alkaen avoimen tilaisuuden, jossa julkistetaan hankkeen loppuraportti ja esitellään sen keskeisiä tuloksia. Lisäksi keskustellaan siitä, kuinka koronakriisi ja sen sukupuolittuneet vaikutukset voidaan huomioida yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Tilaisuus järjestetään Säätytalolla, mutta sitä voi seurata myös etänä.

 • 12.5.2022|8:30

  Selvitys: Innovatiivisten julkisten hankintojen riskinhallintaan on olemassa monia keinoja

  Kestävyysmurroksen ja muiden yhteiskunnallisten tavoitteiden edistämisessä avainasemassa ovat uudet ratkaisut ja teknologiat. Niihin sisältyy kuitenkin monenlaisia riskejä, joita on mahdollista hallita ja jakaa erilaisin keinoin, selviää 12. toukokuuta julkaistusta valtioneuvostolle laaditusta selvityksestä.

Blogi: Tieto käyttöön!

 • Tilannearvio sopeutumisesta ilmastonmuutokseen luo perustan kansallisen sopeutumissuunnitelman uudistamiselle   

  Mikael Hildén Päivi Tikkakoski
  | 4.5.2022 | 11.38

  Viime kesänä pitkä hellejakso aiheutti Suomessa merkittäviä satotappioita ja johti Kalajoen laajan maastopalon syntymiseen. Samaan aikaan Keski-Euroopassa koettiin tuhoisia tulvia ja Kanadaa ja Pohjois-Amerikkaa koettelivat hengenvaaralliset ennätyshelteet. Ilmastonmuutoksen voimistumisen myötä riskienhallinnassa tarvitaan jatkossa entistä suunnitelmallisempaa varautumista ja sopeutumista.

 • Saasteettomuustyön kahdeksan mahdollista kehityskulkua

  Oras Tynkkynen Sanna-Riikka Saarela
  | 7.4.2022 | 15.46

  Monista edistysaskelista huolimatta saasteet ilmaan, veteen ja maahan uhkaavat edelleen ihmisiä ja ympäristöä. Ponnistuksia saasteiden vähentämiseksi pitää siis vahvistaa. Mutta miten saasteettomuustyö saattaa muuttua tulevaisuudessa?

 • Lihavuuden stigma – miten se näkyy, miten sitä vähentää?

  Hannele Harjunen Terhi Koivumäki
  | 21.3.2022 | 11.31

  Kun tarkastellaan lihavuutta ilmiönä tai kokemuksena, emme voi jättää huomioimatta stigman käsitettä ja ilmiötä. Stigma eli niin kutsuttu häpeäleima tarkoittaa ihmistä tai ihmisryhmää sosiaalisesti hyvin negatiivisesti leimaavaa ominaisuutta. Miten stigmatisoivat ajattelutavat vaikuttavat, miten ne näkyvät yhteiskunnan eri aloilla ja miten voimme jokainen kehittyä vähentämään lihavuuden stigmaa?

Tutustu myös

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimussuunnitelman tavoitteena on varmistaa vahva ja horisontaalinen tietopohja yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi.

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Uutiskirje

Uutiskirje

Uutiskirjeen tilaamalla pysyt ajan tasalla selvitys- ja tutkimustoiminnan tuoreimmista kuulumisista. Lähetä yhteystietosi – saat ajankohtaiset uutisemme sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje

Tieto käyttöön -viestintäopas

Tieto käyttöön -viestintäopas

Tieto on arvokkainta jaettuna. Käytännönläheisestä oppaasta saat vinkkejä tutkijoiden, virkakunnan ja päättäjien väliseen viestintään.

Viestintäopas

Tieto käyttöön Twitterissä