Hyvä kysymys -podcast
Pitäisikö epäterveellisten ruokien markkinointi nuorille kieltää?

20.10.2021 9.37
kuvituskuva sipsit
Kuva: Heidi Uusitorppa (CC BY-NC-ND 2.0)
Karkkien, sipsien, limujen ja muiden epäterveellisten ruokien markkinointi on Suomessa sallittua nuorille. Tuoreen raportin mukaan nykyinen markkinoinnin sääntely on vanhanaikaista ja riittämätöntä. Mikä siis neuvoksi? Onko epäterveellisyyttä ylipäänsä mahdollista määritellä? Havaintoja ja toimenpiteitä pohtivat erikoistutkija Anu Lähteenmäki-Uutela Suomen ympäristökeskuksesta ja palvelujen ja kaupan apulaisprofessori Elina Närvänen Tampereen yliopistosta sekä SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen.

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Katsaus: Miten älykäs sopeutuminen tulee määrittää?

11.10.2021 13.34
VN TEAS
Policy Brief logo
Yli kaksi kolmasosaa Manner-Suomen kunnista menettää väestöään samalla, kun väestönkasvu keskittyy muutamille kaupunkiseuduille. Eriytyvän kehityksen hallinta edellyttää älykästä sopeutumista. Uutta lähestymistapaa tutkiva hanke on käynnistynyt kirjallisuuskatsauksella.

COVID-19-tutkimuskatsaus 11/2021 julkaistu

30.9.2021 10.00

​​Valtioneuvoston kanslian tuottama COVID-19-tutkimuskatsaus koostaa koronakriisiin liittyviä uusimpia tutkimustuloksia maailmalta ja Suomesta tiiviisti ja informatiivisesti valmistelijoiden ja päätöksentekijöiden käyttöön. Tutkimuskatsaus tarkastelee uusinta koronakriisin liittyvää tutkimusta yhdellätoista osa-alueella.


Hyvä kysymys -podcast
Miten pyöräily tai kävely voisi olla Suomessa kätevin tapa liikkua?

27.9.2021 9.18
VN TEAS
pyöräilykuva
Suomella on kovat tavoitteet pyöräilyn ja kävelyn lisäämiseksi: matkamääriä pitäisi saada nostettua kolmanneksella vuoteen 2030 mennessä. Onko mahdollista saada molemmat, toimiva joukkoliikenne ja hyvä kävely- ja pyöräilyverkosto? Onko pyöräilyä vastustavaa autoilijoiden kansanosaa oikeasti olemassa? Voiko pyöräilyä ja kävelyä ylipäätään niputtaa yhteen? Kulkumuodoista keskustelemassa sosiologi ja kaupunkisuunnittelun asiantuntija Jani Päivänen FCG:stä sekä Helsingin vihreiden kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs.

Tutkimustieto päätöksenteossa tänään – tuttuja haasteita ja uusia keinoja

21.9.2021 15.15
VN TEAS
seminaarin kuvituskuva
Miten tutkittu tieto vaikuttaa päätöksentekoon ja lainsäädännön valmisteluun? Miten edistetään tutkijoiden ja lainvalmistelijoiden vuorovaikutusta? Millaisia mahdollisuuksia yhteistyölle on jo olemassa? Tervetuloa Tutkimustieto päätöksenteossa tänään – tuttuja haasteita ja uusia keinoja -webinaariin torstaina 14.10. klo 10.00–12.15!