Hoppa till innehåll

Statsrådets utrednings- och forskningsverksamhet
Anslag för utrednings- och forskningsverksamhet inom ramen för statsrådets utrednings- och forskningsplan 2019 kan nu sökas

statsrådets kommunikationsavdelning
Utgivningsdatum 8.10.2018 14.45
Pressmeddelande xxx/2018

Statsrådets kansli öppnar ansökan om anslag för utrednings- och forskningsverksamhet till stöd för statsrådets beslutsfattande (totalt 7 800 000 euro). Ansökningstiden är 8.10–15.11.2018. Ansökan gäller sex fokusområden och för dem valda teman. Den baserar sig på utrednings- och forskningsplanen till stöd för statsrådets beslutsfattande 2019.

De sex fokusområdena i ansökan är Välbefinnande, jämlikhet och delaktighet, Miljö, naturresurser och ren teknik, Ett hållbart konkurrenskraftigt Finland, Nationell och global säkerhet, Hållbar region- och stadsutveckling och Progressiv och hållbar offentlig förvaltning.

Ansökan är avsedd för olika organisationer, till exempel högskolor, forskningsinstitut, företag och föreningar, eller för konsortier av dessa, i vilka även internationella aktörer får ingå. Anslaget beviljas bakgrundsorganisationen, inte enskilda personer.

Avsikten är att beslut om upphandlingarna av utrednings- och forskningsverksamhet ska fattas i december 2018. Projekten ska iaktta principerna för god vetenskaplig praxis.

Målet för statsrådets utrednings- och forskningsverksamhet är att skapa en grund för systematisk och omfattande tillämpning av forskningsinformation i beslutsfattandet, i den kunskapsbaserade styrningen och i verksamhetspraxis.

Mer information om ansökan om anslag finns på webbplatsen för statsrådets utrednings- och forskningsverksamhet: tietokayttoon.fi/sv/utlysning-av-anslag.

Ytterligare information: Sari Löytökorpi, projektchef, statsrådets kansli, tfn 0295 160 187, [email protected]