Hyppää sisältöön

Seminaari 25.4.
Ruokajärjestelmän kansanterveydellisten vaikutusten kustannukset ja riskinarviointi

Julkaisuajankohta 12.4.2019 10.56
Uutinen
nainen syö pullaa
Kuva: Riitta Supperi

Osana valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaa toteutettava hanke on tarkastellut kymmenen esimerkkitapauksen kautta ruokajärjestelmän vaikutuksia kansanterveyteen sekä elintarvikevaarojen tai ravitsemuksellisten vaarojen ja niihin liittyvien ohjauskeinojen kustannusvaikuttavuutta. Seminaarissa 25.4. kerrotaan hankkeen tuloksista.

Paikka: Unioninkatu 33, Helsinki
Aika: Torstai 25.4. klo 9–12

 

Ohjelma:

9:00 Seminaarin avaus, pääjohtaja Antti-Jussi Oikarinen, Ruokavirasto

9:15 Kattaus: RUORI-hankkeen toteuttaminen ja hankkeessa esimerkkeinä tutkitut elintarvikevaarat, Pirkko Tuominen, Ruokavirasto

9:55 Tutkittujen vaarojen aiheuttama tautitaakka nykyhetkellä, Jouni Tuomisto, THL

10:45 Tutkittujen vaarojen ja niihin liittyvien ohjauskeinojen kustannusvaikuttavuus, Marko Lindroos, Helsingin yliopisto

11:10 Viennin valvontatarpeet sekä RUORI-hankkeen skenaariot keinoista vaikuttaa kansanterveyden kustannuksiin, Johanna Suomi, Ruokavirasto

11:45 Kommenttipuheenvuoro hankkeen tuloksista, Sebastian Hielm, Maa- ja metsätalousministeriö

Ilmoittaudu seminaariin torstaihin 18.4. klo 12:00 mennessä osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/Ruokajarjestelman_kansanterveydellisten_vaikutusten_kustannukset_ja_riskinarviointi_1449

Sitovat ilmoittautumiset tarvitaan tilavarausta ja kahvitarjoilua varten.

Lisätietoja RUORI-hankkeesta:

https://tietokayttoon.fi/hankkeet/hanke-esittely/-/asset_publisher/ruokajarjestelman-kansanterveydellisten-vaikutusten-kustannukset-ja-riskinarviointi