Skip to Content

Arktiset kysymykset esillä yhteispohjoismaisessa NordArc2016 -seminaarissa

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 27.5.2016 11.06
Tiedote 230/2016

Valtioneuvoston kanslia järjestää 5. syyskuuta 2016 Säätytalolla arktisen yhteispohjoismaisen seminaarin Arctic Expertise in Nordic Cooperation (NordArc2016). Tilaisuus on korkean tason kutsuvierastilaisuus pohjoismaisille arktisille tutkijoille, poliittisille päätöksentekijöille ja virkamiehille.

- Arktinen alue on kasvavan globaalin kiinnostuksen kohteena. Alueen kehitys tarjoaa uusia mahdollisuuksia, mutta myös kosolti haasteita. On tärkeää, että voimme tiivistää tiedeyhteisön ja päätöksentekijöiden linkitystä, jotta pystymme hyödyntämään viimeisimpiä tutkimustuloksia haasteiden ratkomiseksi ja mahdollisuuksien hyödyntämiseksi kestävällä tavalla, valtiosihteeri Paula Lehtomäki valtioneuvoston kansliasta sanoo.

Tilaisuus järjestetään kahdessa osassa. Aamupäivällä on päätöksentekoa tukevan arktisen tutkimuksen symposiumi, jonka tarkoituksena on lisätä yhteistyötä tiedeyhteisön, poliittisten päätöksentekijöiden ja virkamiesten välillä. Iltapäivän seminaarissa keskustellaan pohjoismaisen arktisen yhteistyön tavoitteista sekä valmistautumisesta Suomen tulevaan Arktisen neuvoston puheenjohtajuuskauteen. Keskustelussa hyödynnetään aamupäivän symposiumin tuloksia.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Nina Brander, p. 0295 160 347 sekä projektipäällikkö Sari Löytökorpi, p. 0295 160 187, valtioneuvoston kanslia