Ajankohtaista

  • 27.1.2023|15:33

    Katsaus: Monipaikkaisuus ei näytä rasittavan kuntataloutta Suomessa

    Monipaikkaisuuteen ei havaittu liittyvän merkittäviä kuntatalousvaikutuksia vaikutusarviointiin perustuvassa tutkimuksessa. Kuntajohtajat arvioivat itse monipaikkaisuuden vaikutukset kuntatalouteen pääosin positiivisiksi tai neutraaleiksi. Yleisesti kuntajohtajat myös kokevat monipaikkaisuuden kuntatalouden näkökulmasta mahdollisuutena eikä uhkana. Näin todetaan 27. tammikuuta julkaistussa valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan keskustelupaperissa.

  • 25.1.2023|8:43

    Selvitys: Akateeminen työ yliopistoissa muuttunut entistä monimuotoisemmaksi

    Yliopistojen akateemisen henkilöstön perinteisten ydintehtävien eli opetuksen ja tutkimuksen rinnalle on 25. tammikuuta julkaistun selvityksen mukaan muotoutunut viime vuosina laaja kirjo yliopistotyön kannalta välttämättömiä työtehtäviä. Samaan aikaan opetus ja tutkimus ovat osin eriytymässä toisistaan erillisiksi työtehtäviksi. Lisäksi opiskelijoiden taustojen moninaistuminen asettaa uusia vaatimuksia opetustyölle. Tämä asettaa entistä suurempia haasteita yliopistojen johtamiseen.

Tilaa uutiskirje

Uutiskirjeen tilaamalla pysyt ajan tasalla selvitys- ja tutkimustoiminnan tuoreimmista kuulumisista. Lähetä yhteystietosi – saat ajankohtaiset uutiskirjeet sähköpostiisi.

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan tietosuojaseloste