Hyppää sisältöön

Hyvät päätökset perustuvat tutkittuun tietoon

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta tuottaa tietoa päätöksenteon, tiedolla johtamisen ja toiminnan tueksi

Ajankohtaista

 • 24.11.2022|16:12

  Valtioneuvoston päätöksentekoa tukeva selvitys- ja tutkimussuunnitelma 2023 hyväksytty

  Valtioneuvosto hyväksyi torstaina 24. marraskuuta yleisistunnossaan valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimussuunnitelman vuodelle 2023.

 • 22.11.2022|10:25

  Vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä -verkkoseminaari 18.1.2023

  Lihavuuden pelko, leimaava lihavuuspuhe ja lihavuuden stigman tuomat vaikutukset näkyvät yhteiskunnassamme niin lasten, nuorten kuin aikuisten käsityksissä ja käyttäytymisessä. Lihavuuden stigma vaikuttaa siihen, miten yhteiskunnassa puhutaan lihavuudesta, miten sitä hoidetaan ja miten lihavia ihmisiä kohdellaan. Vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä -seminaarissa tarkastellaan henkilön painoon liittyviä puhetapoja vastuullisuuden eri näkökulmista.

 • 22.11.2022|9:32

  Raportti: Ennakointi vahvemmin osaksi lainvalmistelua

  Ennakoinnin ja tulevien sukupolvien huomioimisen tulisi olla vahvemmin osa suomalaista lainvalmistelua. Näin todetaan valtioneuvoston tulevaisuusselonteon toisen osan tueksi tehdyssä tutkimuksessa, joka tarkasteli ennakointitoimintaa sekä tulevien sukupolvien edustamista ja oikeuksia lainvalmistelussa Suomessa ja kansainvälisesti.

Blogi: Tieto käyttöön!

 • Työikäisten pitkäaikaistyöttömien polut työllisyyteen ovat usein pitkät ja mutkaiset

  Joonas Ollonqvist Merita Mesiäislehto Minna van Gerven Peppi Saikku
  | 17.11.2022 | 9.08

  Kesäkuussa valmistuneen VN TEAS ”Eri poluilla työllisyyteen” -hankkeen tulosten mukaan työllisyyteen tähtäävässä sosiaaliturvassa tulisi nykyistä vahvemmin huomioida myös osallisuuden edistämisen tavoite. Oikeudenmukainen sosiaaliturva edellyttää sekä joustavuutta että harkintaa, sillä työikäiset ovat lähtökohtaisesti keskenään eri asemassa suhteessa työmarkkinoihin.  

 • Tutkittua tietoa syrjäytymisen vaikutuksista turvallisuuteen

  Karoliina Suonpää Katri Sarkia Lari Hokkanen
  | 24.10.2022 | 9.06

  Syrjäytymisen ja turvallisuusongelmien välisestä yhteydestä puhutaan paljon, ja aihe on merkittävä myös poliittisille päättäjille. Usein sosiaalipolitiikan työkaluja tarjotaan keinoiksi vähentää turvallisuusongelmia, jolloin oletuksena on, että juuri syrjäytyminen aiheuttaa turvallisuusongelmia ja turvattomuuden tunnetta.

 • Kestävien ja innovatiivisten hankintojen riskien hallintaan ja riskinjakoon on tarpeen kehittää uusia toimintatapoja ja kannusteita

  Kirsti Vilén
  | 4.10.2022 | 13.42

  Riskinjaon menetelmien ja työkalujen kehittäminen kannustaa julkisia hankkijoita uusien ratkaisujen ja teknologioiden hankintaan. Keväällä valmistunut selvitys tuotti konkreettista tietoa hankintoihin liittyvien riskien jakamisen mekanismeista ja käytännön toteutustavoista. Selvitys korostaa kokonaisvaltaisen lähestymistavan tärkeyttä innovatiivisten ja kestävien hankintojen riskien hallinnassa ja jakamisessa.

Tutustu myös

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Valtioneuvoston päätöksentekoa tukevan selvitys- ja tutkimussuunnitelman tavoitteena on varmistaa vahva ja horisontaalinen tietopohja yhteiskunnallisen päätöksenteon tueksi.

Selvitys- ja tutkimussuunnitelma

Uutiskirje

Uutiskirje

Uutiskirjeen tilaamalla pysyt ajan tasalla selvitys- ja tutkimustoiminnan tuoreimmista kuulumisista. Lähetä yhteystietosi – saat ajankohtaiset uutisemme sähköpostiisi.

Tilaa uutiskirje

Tieto käyttöön -viestintäopas

Tieto käyttöön -viestintäopas

Tieto on arvokkainta jaettuna. Käytännönläheisestä oppaasta saat vinkkejä tutkijoiden, virkakunnan ja päättäjien väliseen viestintään.

Viestintäopas

Tieto käyttöön Twitterissä