Hyppää sisältöön

Seminaari pohti EU:n päästökauppadirektiivin uudistamisen vaikutuksia Suomen teollisuudelle ja energiasektorille

Julkaisuajankohta 13.6.2017 13.32
Uutinen

Työ- ja elinkeinoministeriö ja Pöyry Management Consulting Oy järjestivät 6.6.2017 aamupäiväseminaarin päästökauppadirektiivin uudistamisen vaikutuksista teollisuuteen ja energiasektoriin Suomessa. Päästökauppadirektiivin uudistamisesta neljännelle päästökauppakaudelle (2021–2030) neuvotellaan parhaillaan Euroopan komission, parlamentin ja ministerineuvoston ehdotusten pohjalta, ja lopullinen päästökauppadirektiivi saataneen kesän jälkeen. Päästökauppadirektiivi on myös pohjana Suomen päästökauppalaille, jonka uudistamistyö käynnistetään lopullisten EU-päätösten jälkeen.

Tilaisuudessa esiteltiin päästökauppadirektiivin uudistamisen tilannetta ja ehdotettuja muutoksia direktiiviin. Direktiiviuudistuksen vaikutuksia Suomessa esiteltiin perustuen Pöyryn TEAS-selvitykseen Päästökauppadirektiivin uudistamisen vaikutukset Suomen energiasektoriin ja teollisuuteen. Teollisuuden näkökulmasta vaikutuksia toi esiin myös Kemianteollisuus ry ja sähkö- ja lämpösektorin näkökulmasta Energiateollisuus ry. Innovaatiorahaston hyötyjä Suomen teollisuudelle tuotiin esiin Metallinjalostajat ry:n esityksessä.

Pöyryn selvitys julkaistaan kokonaisuudessaan näillä sivuilla kesällä 2017.

Tilaisuuden esitykset:

Marjo Nummelin, Ympäristöministeriö: Päästökauppadirektiivin uudistuksen tilannekatsaus

Juha Känkänen, Jenni Patronen, Jaakko Saarela, Pöyry Management Consulting Oy: Päästökauppadirektiivin uudistuksen vaikutuksia

Sami Nikander, Kemianteollisuus ry: Teollisuuden näkökulma vaikutuksista 

Kimmo Järvinen, Metallinjalostajat ry: Innovaatiorahaston hyödyntäminen