Hyppää sisältöön

Kun isot kauppamahdit mittelevät, mitä Suomi voi tehdä?

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Julkaisuajankohta 13.3.2023 10.14
Uutinen

Pienelle Suomelle kansainvälinen kauppa on elintärkeää, ja suomalaisista kansainvälistä kauppaa harjoittavista yrityksistä noin 40 prosenttia kohtaa kansainvälisen kaupan esteitä. Maailmankauppa on murroksessa, mutta Kiina ja Yhdysvallat sanelevat kuitenkin pitkälti kansainvälisen kaupan pelisäännöt. Missä pöydässä Suomen ongelmat siis ratkotaan? Tullit estävät esineiden liikkumista, mutta millaisia poliittisia merkityksiä niillä on?

Toimittaja Matti Keräsen haastateltavana on Etlan tutkimusjohtaja Jyrki Ali-Yrkkö.

Kuuntele podcast-jakso:

Jakson tekstiversio

Tutustu myös:

Kaupan esteet ja niiden vaikutukset -hanke on tuottanut ajankohtaisen tilannekuvan suomalaisyritysten kohtaamista kaupanesteistä. Lisäksi hanke tuotti uutta tietoa siitä, millaisia rahamääräisiä vaikutuksia suomalaisyritysten kohtaamilla kaupanesteillä on ollut. Tällaista tietoa ei aiemmin ole Suomessa tuotettu.

Hyvät päätökset perustuvat tutkittuun tietoon. Hyvä kysymys on podcast, joka tuo yhteen tiedon tuottajat ja hyödyntäjät, tutkijat ja päättäjät. Voit tilata ja kuunnella podcastia myös Spotifyssa ja iTunesissa, mistä se löytyy mm. hakusanoilla ”hyvä kysymys”. Twitteristä meidät löytää aihetunnisteella #tietokäyttöön.