Hyppää sisältöön

Hyvä kysymys -podcast
Miten pyöräily tai kävely voisi olla Suomessa kätevin tapa liikkua?

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Julkaisuajankohta 27.9.2021 9.18
Uutinen
pyöräilykuva

Suomella on kovat tavoitteet pyöräilyn ja kävelyn lisäämiseksi: matkamääriä pitäisi saada nostettua kolmanneksella vuoteen 2030 mennessä. Onko mahdollista saada molemmat, toimiva joukkoliikenne ja hyvä kävely- ja pyöräilyverkosto? Onko pyöräilyä vastustavaa autoilijoiden kansanosaa oikeasti olemassa? Voiko pyöräilyä ja kävelyä ylipäätään niputtaa yhteen? Kulkumuodoista keskustelemassa sosiologi ja kaupunkisuunnittelun asiantuntija Jani Päivänen FCG:stä sekä Helsingin vihreiden kaupunginvaltuutettu Otso Kivekäs.

Jakson tekstiversio

Kävelyn ja pyöräilyn edistämisen mahdollisuudet ja esteet -tutkimuksessa selvitettiin, miten kunnat, valtio, työnantajat ja koulut voivat edistää kävelyä ja pyöräilyä. Lisäksi tutkittiin, mikä hidastaa siirtymistä kestävään liikkumiseen.

Lisätietoa kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelmasta

Hyvät päätökset perustuvat tutkittuun tietoon. Hyvä kysymys on podcast, joka tuo yhteen tiedon tuottajat ja hyödyntäjät, tutkijat ja päättäjät. Voit tilata ja kuunnella podcastia myös Spotifyssa ja iTunesissa, mistä se löytyy mm. hakusanoilla ”hyvä kysymys”.