Hyppää sisältöön

Tutkimuksen julkistamistilaisuus tiistaina 6. kesäkuuta:
Miten Suomi saadaan tuottavuuden eturintamaan?

Julkaisuajankohta 17.5.2023 11.16
Uutinen

Miksi Suomessa on vain vähän korkean tuottavuuden yrityksiä? Miten yritysten taustatekijät vaikuttavat tuottavuuskehitykseen? Miten edistetään suomalaisten yritysten kehitystä korkean tuottavuuden yrityksiksi? Työn ja talouden tutkimus LABORE ja Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etla ovat selvittäneet tutkimuksessaan, minkälaisia toimenpiteitä tarvittaisiin tukemaan suomalaisten yritysten kehittymistä korkean tuottavuuden yrityksiksi ja siten tukemaan koko Suomen talouden kasvua.

Tuottavuuslautakunnan viime syyskuussa julkaiseman raportin mukaan yksi Suomen tuottavuuskehityksen tulevaisuusnäkymiä varjostavista piirteistä on korkean tuottavuuden yritysten verrattain pieni lukumäärä. Kansainväliset vertailut osoittavat myös, että Suomessa yritysten tuottavuushajonta on vähäistä verrokkimaiden yrityksiin verrattuna.

Osana valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaa toteutetun tutkimuksen tuloksia käsitellään syvemmin julkistustilaisuudessa. Tilaisuudessa tuloksia esittelevät Etlan tutkimusjohtaja Heli Koski ja Laboren johtaja Mika Maliranta. Lisäksi ohjelmassa on kommenttipuheenvuorot valtiovarainministeriöstä ja Suomen Pankista.

Aika: Tiistaina 6.6. klo 10–11
Paikka: Economicum, luentosali 1, 1.krs, Arkadiankatu 7

Tilaisuuden ohjelma:

Klo 10.00 Tilaisuuden avaus / johtaja Mika Maliranta, Labore
Klo 10.05 Keskeisiä tutkimustuloksia / tutkimusjohtaja Heli Koski, ETLA
Klo 10.20 Kiinnostavia havaintoja ja analyysejä / johtaja Mika Maliranta, Labore
Klo 10.30 Kommenttipuheenvuorot / finanssineuvos Markku Stenborg, valtiovarainministeriö & ennustepäällikkö Meri Obstbaum, Suomen Pankki
Klo 10.45 Yleisökysymyksiä ja keskustelua

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään perjantaina 2.6. klo 12 ilmoittautumislomakkeella. Voit myös välittää kutsua eteenpäin.