Hyppää sisältöön

Nakertaako vihapuhe demokratiaa?

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Julkaisuajankohta 30.5.2022 12.49
Uutinen

Vihapuheesta on tullut yhteiskunnallinen ongelma, jolla on lukuisia vaikutuksia yksilöihin ja yhteiskuntaan. Miksi verkon foorumeilla ja sosiaalisessa mediassa tuotettava vihapuhe kohdistuu isolta osin naisiin ja millaisia motiiveja vihapuhujilla on? Aiheesta studiossa keskustelee Jyväskylän yliopiston tutkija ja dosentti Tuija Saresma. Toimittajana Ville Perttula.

 

Kuuntele podcast-jakso:

Jakson tekstiversio

Tutustu myös:

Vihan verkot -hankkeessa Jyväskylän ja Tampereen yliopistojen sekä Poliisiammattikorkeakoulun tutkijat kartoittavat vihapuheen tuottajia ja levittäjiä sekä heidän motiivejaan. Hankkeessa tutkitaan sosiaalisen median vihapuhetta määrällisesti ja laadullisesti, tuotetaan tietoa rangaistavan vihapuheen tekijöistä poliisiammattikorkeakoulun ainutlaatuisen tilastoaineiston avulla sekä haastatellaan vihapuheen tuottajia näiden motiiveista ja mahdollisista vihapuheen tuottamisen lopettamiseen vaikuttaneista tekijöistä. 

Hankkeen loppuraportti julkaistaan kesäkuussa 2022.

Jaksossa mainitaan myös raportti ”The angry internet”. Raportti ja sitä koskeva uutinen on luettavissa osoitteessa https://www.norden.org/fi/news/raportti-naisviha-kukoistaa-nettifoorumeilla.

Hyvä kysymys on valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan podcast, joka tuo yhteen tiedon tuottajat ja hyödyntäjät, tutkijat ja päättäjät.