Seminaari
Pelisääntöjä lapsille suunnattujen epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointiin

Sosiaali- ja terveysministeriöValtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
3.9.2021 10.11
Uutinen
Perunalastuja

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan hankkeessa on kartoitettu nykyisten epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointiin liittyvien suositusten ja sitoumuksien toimivuutta ja keinoja niiden parantamiseksi. Lisäksi hanke on selvittänyt tämänhetkistä lapsiin ja nuoriin kohdistuvaa markkinointia ja suhtautumista siihen. 16. syyskuuta järjestettävässä seminaarissa kuullaan tutkimuksen tuloksista.

Epäterveellisten elintarvikkeiden markkinointi lapsille (EPELI) -tutkimushankkeessa on mukana ravitsemustieteen, markkinoinnin ja kulutustutkimuksen sekä juridiikan tutkimusosaamista. Tutkimustahot ovat Helsingin yliopisto, Tampereen yliopisto, Suomen ympäristökeskus (SYKE) ja Ahjo Communications. Hankkeen ohjausryhmässä ovat mukana sosiaali- ja terveysministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö,  liikenne- ja viestintäministeriö, työ- ja elinkeinoministeriö ja Valtion ravitsemusneuvottelukunta.

Hankkeen päätösseminaari järjestetään sekä etänä että Metsätalolla paikan päällä. Metsätalolla noudatetaan voimassa olevia koronarajoituksia osallistujamäärän suhteen. lmoittaudu päätösseminaariin tästä linkistä. Valitse ilmoittautumislomakkeella, osallistutko tapahtumaan paikan päällä vai etäyhteydellä.