Hyppää sisältöön

Seminaari: Koronakriisin vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon Suomessa

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Julkaisuajankohta 17.5.2022 10.45
Uutinen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtama Koronakriisin vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon Suomessa -hanke järjestää 31. toukokuuta klo 9 alkaen avoimen tilaisuuden, jossa julkistetaan hankkeen loppuraportti ja esitellään sen keskeisiä tuloksia. Lisäksi keskustellaan siitä, kuinka koronakriisi ja sen sukupuolittuneet vaikutukset voidaan huomioida yhteiskunnallisessa päätöksenteossa. Tilaisuus järjestetään Säätytalolla, mutta sitä voi seurata myös etänä.

Koronakriisin vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon Suomessa -hanke toteutetaan yhteistyössä Tilastokeskuksen, Tampereen yliopiston ja Kelan kanssa. Hanke tuottaa tutkittua tietoa koronakriisin terveydellisistä, taloudellisista ja sosiaalisista vaikutuksista eri ihmisryhmiin ja sukupuolten tasa-arvoon yhteiskunnassa. 

Ohjelma:

9.00 Aamukahvi
9.30 Avauspuheenvuoro: Pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Thomas Blomqvist
9.45 Miten kriisi vaikutti sukupuolten tasa-arvoon (puhuja ilmoitetaan myöhemmin)
10.15 Miten sukupuolivaikutukset näkyivät päätöksenteossa, Anna Elomäki (TAU)
10.30 Keskustelu ja kysymykset
10.45 Paneelikeskustelu. Osallistujat: Saara-Sofia Sirén (KOK), Matias Mäkynen (SDP), Tanja Auvinen (STM, Tasa-arvoyksikkö) ja Olli Kärkkäinen (VM)
11.25 Loppupuheenvuoro, Merita Mesiäislehto (THL)
11.30 Tilaisuus päättyy

Tilaisuuden juontaa Ronja Salmi.

Ilmoittaudu tapahtumaan 22.5.2022 mennessä osoitteessa: Koronakriisin vaikutukset sukupuolten tasa-arvoon Suomessa -hankkeen loppuseminaari - THL

Lisätietoja:

Merita Mesiäislehto (merita.me[email protected]) ja Elina Kärkkäinen ([email protected])