Hyppää sisältöön

Seminaari: Viitotut muistot

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Julkaisuajankohta 9.12.2021 12.54
Uutinen
logo

Kuuroihin ja viittomakieliseen yhteisöön kohdistuneita oikeudenloukkauksia selvittäneen hankkeen loppuseminaari välitetään suorana lähetyksenä Helsingin yliopiston Tiedekulmasta keskiviikkona 15.12.2021 kello 9–11.

Pääministeri Sanna Marinin hallitusohjelman mukaan valtioneuvosto käynnistää valtiollisen sovintoprosessin kuuroihin ja viittomakieliseen yhteisöön kohdistuneista oikeudenloukkauksista. Tutkimushanke pohjustaa sovintoprosessia tuottamalla tietoa prosessin jatkolle muun muassa siitä, miten kohdeyhteisö suhtautuu sovintoprosessiin. 

Osana valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoimintaa toteutetun hankkeen tavoite on ollut tuottaa tietoa kohdeyhteisöön kohdistuneista oikeudenloukkauksista 1900-luvun alusta nykypäivään. Tutkimuksella saadulla tiedolla edistetään kohdeyhteisön jäsenten yhteiskunnallista osallisuutta. 

Ohjelma

Seminaarin avaus

Growth -teatteriesitys - Ursa Minor

Hankkeen tutkimustulosten esittely

Runoesitys - Janne Kankkonen

Oikeusministeri Henrikssonin valtiosihteerin Mikaela Nylanderin tervehdys

Viittomakielisen yhteisön ja sidosryhmien edustajien puheenvuorot:

  • Kuurojen Liitto ry, Markku Jokinen

  • Finlandssvenska teckenspråkiga rf, Magdalena Kintopf-Huuhka 

  • Suomen Kuurosokeat ry, Risto Hoikkanen

  • Kuulovammaisten Lasten Vanhempien Liitto ry, Irja Seilola

  • Kuuloliitto ry, Anniina Lavikainen

  • Kuurojen Liiton nuorisotoimikunta, Monika Hämälä ja Maija Lindström

Professori Helena Rannan loppupuheenvuoro

Seminaaria voi seurata Tiedekulman striimauksesta: https://tiedekulmamedia.helsinki.fi/fi/web/tiedekulma/player/webcast?playerId=38521893&eventId=136904502) ja hankkeen Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/Viitotutmuistot.

Seminaarin kielet ovat suomalainen ja suomenruotsalainen viittomakieli, puhuttu suomi tai ruotsi. Lisäksi seminaari kirjoitustulkataan suomeksi tai ruotsiksi.

Loppuraportti suomeksi ja tiedotteet neljällä kielellä (suomalaisella viittomakielellä, suomenruotsalaisella viittomakielellä, suomeksi ja ruotsiksi) julkaistaan 15.12. kello 9.