Hyppää sisältöön

Selvitys- ja tutkimustoiminnan vuoden 2017 haku herätti runsaasti kiinnostusta

Julkaisuajankohta 24.11.2016 12.30
Uutinen

Valtioneuvoston vuoden 2017 selvitys- ja tutkimussuunnitelmaa toimeenpanevaan hakuun jätettiin yhteensä 141 hakemusta. Yliopistoista lähetettiin 31 hakemusta, ammattikorkeakouluista kaksi sekä valtion tutkimuslaitoksista ja virastoista 29 hakemusta. Yritykset jättivät 61 hakemusta ja muut organisaatiot 18 hakemusta. Hakijoiden joukossa oli myös yksi ulkomaalainen organisaatio.

Päähakijatahoja on mukana 65 eri hakijaorganisaatiota: 13 eri yliopistoa, kaksi ammattikorkeakoulua, kymmenen valtion tutkimuslaitosta ja virastoa, 24 yritystä sekä 16 muuta organisaatiota.

Top 5 hakijat lukumäärän mukaan

  1. Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy: 13 hakemusta
  2. Suomen ympäristökeskus: kahdeksan hakemusta
  3. NHG Consulting Oy: seitsemän hakemusta
  4. Itä-Suomen yliopisto: kuusi hakemusta
  5. Helsingin yliopisto, Luonnonvarakeskus, Pöyry, Ramboll ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos: viisi hakemusta

Hakemuksista 60 ovat konsortiohakemuksia, joissa päähakijoiden lisäksi on mukana keskimäärin 1–2 tahoa, kolmessa konsortiossa on mukana viisi organisaatiota. Lisäksi viidessä konsortiohakemuksessa on suunniteltu hankittavaksi ostopalveluja ja 31:ssa hakemuksessa alihankintaa.

”Olemme todella iloisia, että päätöksentekoa tukeva tiedon tuottaminen kiinnostaa näin runsaslukuista joukkoa. Parhaillaan käynnissä on ministeriöiden virkamiehistä koostuvien arviointiryhmien suorittama hakemusarviointi, jonka pohjalta valtioneuvoston kanslia tekee joulukuussa päätökset selvitys- ja tutkimustoiminnan hankinnoista. Tavoitteemme on saada sopimukset toteuttajien kanssa valmiiksi pian vuoden vaihteen jälkeen, jotta selvitys- ja tutkimushankkeet pääsevät aloittamaan työnsä mahdollisimman nopeasti”, kertoo valtioneuvoston kanslian TEAS-tiimin projektipäällikkö Sari Löytökorpi.

Lisätiedot:

Hakemusmäärät teemoittain vuoden 2017 haussa