Digitalisaatio ruokaketjun kehittämisessä
Toteuttajat
Luonnonvarakeskus, VTT, Aalto-yliopisto
Rahoitussumma
100 000 €
Hankkeen perustiedot
Kesto: 6/2016–4/2017
Hanke tuotti selvityksen ruokasektorin digitalisaation nykytilasta ja mahdollisuuksista, tulevista trendeistä, sekä näiden toteutuessa saavutettavasta tulevasta toimintaympäristöstä. Raportissa esitetään kuvaus tästä toimintaympäristöstä sekä toimintamalleista ja toimenpiteistä, jotka tarvitaan tavoitetilan saavuttamiseen. Lisäksi hankkeen tavoitteena oli selvittää nykyhetken ja lähitulevaisuuden suurimmat esteet ja hidasteet, jotka haittaavat eri digitalisaatiotoimenpiteiden käyttöönottoa ja hyödyntämistä ja siten tulevan toimintaympäristön toteutumista. Raportissa analysoidaan esteet ja esitetään parhaat löydetyt keinot niiden purkamiseksi tai vaikutuksen minimoimiseksi.
Tutustu hankkeen loppuraporttiin ja Policy Brief -artikkeliin Ruokaketjulla voitettavaa digitalisaatiossa.
Ota yhteyttä:
Erikoistutkija Terhi Latvala, Luonnonvarakeskus, p. 029 532 5309, terhi.latvala(at)luke.fi