Digitalisaatio ruokaketjun kehittämisessä

Päättynyt

Toteuttajat

Luonnonvarakeskus, VTT, Aalto-yliopisto

Rahoitussumma

100 000 €

Hankkeen perustiedot

Kesto: 6/2016–4/2017

Hanke tuotti selvityksen ruokasektorin digitalisaation nykytilasta ja mahdollisuuksista, tulevista trendeistä, sekä näiden toteutuessa saavutettavasta tulevasta toimintaympäristöstä. Raportissa esitetään kuvaus tästä toimintaympäristöstä sekä toimintamalleista ja toimenpiteistä, jotka tarvitaan tavoitetilan saavuttamiseen. Lisäksi hankkeen tavoitteena oli selvittää nykyhetken ja lähitulevaisuuden suurimmat esteet ja hidasteet, jotka haittaavat eri digitalisaatiotoimenpiteiden käyttöönottoa ja hyödyntämistä ja siten tulevan toimintaympäristön toteutumista. Raportissa analysoidaan esteet ja esitetään parhaat löydetyt keinot niiden purkamiseksi tai vaikutuksen minimoimiseksi.  

Tutustu hankkeen loppuraporttiin ja Policy Brief -artikkeliin Ruokaketjulla voitettavaa digitalisaatiossa.  

Ota yhteyttä:

Erikoistutkija Terhi Latvala, Luonnonvarakeskus, p. 029 532 5309, terhi.latvala(at)luke.fi

Digitalisaatio ruokaketjun kehittämisessä Biotalous ja puhtaat ratkaisut

Yhteyshenkilö ministeriössä