Hyppää sisältöön

Parlamentaarinen TKI-työryhmä pyytää lausuntoja T&K-rahoituksen suunnitelman valmisteluun ja kutsuu sidosryhmät keskustelutilaisuuteen 18.1.

valtioneuvoston viestintäosasto
Julkaisuajankohta 11.1.2023 10.34
Tiedote

Parlamentaarinen tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan työryhmä on laatinut luonnoksen T&K-rahoituksen käyttöä koskevasta monivuotisesta suunnitelmasta ja pyytää sidosryhmiltä lausuntoja sen sisältöön. Kommentointipyyntö koskee suunnitelman eri osa-alueita Suomen TKI-järjestelmästä ja T&K-rahoituksen keskeisistä kehittämistarpeista. Aiheesta käydään keskustelua myös 18. tammikuuta järjestettävässä sidosryhmätilaisuudessa.

Vuoden 2023 alussa voimaan tulleella T&K-rahoituslailla säädetään merkittävistä valtion tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisäpanostuksista. Valtioneuvoston asettama parlamentaarinen TKI-työryhmä on laatinut luonnoksen pitkäjänteisestä T&K-rahoituksen suunnitelmasta. Suunnitelmassa tunnistetaan suomalaisen TKI-järjestelmän keskeisiä kehittämiskohteita ja tarkastellaan tutkimus- ja kehittämisrahoitusta ja sen suuntaamista. Sidosryhmillä on mahdollisuus antaa sisältöön palautetta, jota hyödynnetään suunnitelman viimeistelyssä. Kommentit luonnokseen tulee antaa otakantaa.fi palvelussa 22. tammikuuta mennessä.

Pitkäjänteisestä T&K-rahoitussuunnitelmasta järjestetään Säätytalolla 18. tammikuuta sidosryhmätilaisuus. Keskustelutilaisuuden avaa työryhmän puheenjohtaja Matias Mäkynen.

Lisäksi tilaisuudessa puhuvat Vaasan yliopiston rehtori Minna Martikainen Suomen yliopistojen rehtorineuvosto Unifi ry:stä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta Tutkimuslaitosten yhteenliittymä Tulanetista, Turun ammattikorkeakoulun rehtori Vesa Taatila Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenesta, Elinkeinoelämän keskusliiton johtaja Riikka Heikinheimo, Teknologiateollisuuden toimialajohtaja Saara Hassinen, Wärtsilä Oyj:n tutkimuspäällikkö Juha Kytölä, Suomen Yrittäjien ekonomisti Petri Malinen, Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja Riikka Pakarinen, Tieteentekijöiden liiton toiminnanjohtaja Johanna Moisio, Nuorten Tiedeakatemian varapuheenjohtaja Samuli Junttila ja tutkija Paavo Järvensivu BIOS-tutkimusyksiköstä.

Tilaisuus järjestetään hybriditilaisuutena ja on kaikille avoin. Osallistujilla on mahdollisuus kommentoida käsiteltäviä aiheita tilaisuudessa. Sosiaalisessa mediassa keskustelua käydään aihetunnisteella #TKIrahoitus.

Lisätietoja: Työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Matias Mäkynen, p. 09 432 3059 ja työryhmän pääsihteeri, tiedeasiantuntija Antti Pelkonen, valtioneuvoston kanslia, p. 0295 160 533