Hyppää sisältöön

Vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä -verkkoseminaari 18.1.2023

Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminta
Julkaisuajankohta 22.11.2022 10.25
Uutinen

Lihavuuden pelko, leimaava lihavuuspuhe ja lihavuuden stigman tuomat vaikutukset näkyvät yhteiskunnassamme niin lasten, nuorten kuin aikuisten käsityksissä ja käyttäytymisessä. Lihavuuden stigma vaikuttaa siihen, miten yhteiskunnassa puhutaan lihavuudesta, miten sitä hoidetaan ja miten lihavia ihmisiä kohdellaan. Vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä -seminaarissa tarkastellaan henkilön painoon liittyviä puhetapoja vastuullisuuden eri näkökulmista.

Keskiviikkona 18. tammikuuta 2023 klo 9.30–11.00 järjestettävässä tilaisuudessa on puhumassa päättäjiä, aiheen eturivin tutkijoita ja Kohti eettisempää ja vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä -hankkeen edustajia. 

Verkkotilaisuuteen on vapaa pääsy. Voit seurata seminaaria suoraan kotikoneeltasi. Verkkotilaisuus on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. 

Ilmoittaudu tästä verkkoseminaariin

Valtioneuvoston rahoittama hanke seminaarin taustalla

Vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä -seminaari on osa Sydänliiton, Jyväskylän yliopiston ja Syömishäiriöliiton toteuttamaa valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnan ”Kohti eettisempää ja vastuullisempaa painopuhetta ja käytäntöjä” -hanketta. Hankkeessa etsitään ratkaisuja siihen, miten lihavuuden stigmaa voidaan yhteiskunnassa vähentää.

Kielteisellä painopuheella ja epätarkoituksenmukaisilla käytänteillä on kulttuurisesti ja sosiaalisesti laajakantoiset seuraukset. Vain tutkimuksella ja avoimella vuorovaikutuksella voimme lisätä ymmärrystä lihavuuden stigmasta ja muuttaa kehollisuuteen liittyviä puhetapoja sekä käytäntöjä yhä vastuullisemmiksi.