Yhteissuunnittelun keinoin kohti vesiviisaita kiertotalousratkaisuja
Onnistunut ja vaikuttava vuorovaikutus vaatii aikaa ja osaamista. Tanja Suni ja Sarianne Tikkanen kertovat blogissaan Vesiviisas-hankkeen...
Pääseekö Suomi kestävyyden polulle? Tietopohjaa kansainvälisistä vertailuista
Uudet kansainväliset kestävän kehityksen tavoitteet astuivat voimaan vuoden 2016 alussa. Indikaattoreita tavoitteiden toteutumisen seurantaan ei vielä ole,...
Suomikaan ei ole suojassa ilmastonmuutoksen heijastevaikutuksilta
Valtakuntien rajat ylittävät heijastevaikutukset on huomioitava, kun pyritään parantamaan sopeutumiskykyä ilmastonmuutokseen.
Kuntien uusissa osallistumiskeinoissa painottuu neuvoa-antavuus
Kansanvallan uudet muodot -hankkeessa selvitetään uusia kansalaisosallistumisen muotoja Suomessa ja lisäksi sitä miten ne vaikuttavat demokratian kehitykseen.
Ihmisoikeusindikaattorit ihmisoikeuspolitiikan työkaluina
Ihmisoikeusindikaattorien ja niiden avulla tuotettujen indeksien pääasiallinen tarkoitus on valvoa ihmisoikeuksien yhdenmukaista toteutumista.
Uusia mahdollisuuksia Suomen arktiselle merisektorille
Suomella on monia vahvuuksia ja paljon tarjottavaa arktiseen liiketoimintaan, koska meillä on vahva meriklusteri, pitkäaikaista käytännön kokemusta ja...
Tuleeko Suomesta teollisuuden ubereita?
Heikki Ailiston mukaan on hieman yllättävää, ettei useimmilla vakiintuneilla yrityksillä näytä olevan alustatalouteen liittyviä suunnitelmia tai tiekarttoja.
Valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnassa noudatettava hyvää tieteellistä käytäntöä
"Suhtaudumme vakavasti hyvän tieteellisen käytännön periaatteiden noudattamiseen valtioneuvoston selvitys- ja tutkimustoiminnassa", kirjoittaa Timo Lankinen.