Peltomaan hiilipäästöt pitää sisällyttää ruoan ilmastoinformaatioon
Maaperän hiilidioksidipäästöt ovat tällä hetkellä ilmastopolitiikan kuuma peruna. Suurin debatti käydään metsämaiden – ja puiden – hiilivarantojen ympärillä,...
Ruokahävikkiä syntyy ketjun kaikissa vaiheissa
Tuotetusta ruoasta iso osa jää hyödyntämättä ja päätyy hävikiksi. Lexfoodwaste-hankkeessa selvitetään lainsäädännöllisiä esteitä elintarvikekelpoisen...
Ostaminen muuttuu lähitulevaisuudessa
Ostamisen konsepti tulee lähivuosina huomattavasti muuttumaan: kassaton ostaminen yleistyy, nettiostaminen tulee koskemaan myös ruuan ostamista, asiakas saa...
Digitalisoituva alkutuotanto – perusta fiksuille ruokajärjestelmille
Digitalisaatio ulottuu yhä kokonaisvaltaisempana kaikille yhteiskunnan sektoreille, myös ruokasektorille. Aletaan puhua digitaalisesta palveluyhteiskunnasta....